:D

jueves, 28 de noviembre de 2013

Adware, Bloquejador, Bulo, Keylogger, Spyware, Backdoor, Rootkit i Hijacking

Adware :
Un programa de classe adware és qualsevol programa que automàticament mostra publicitat web a l'usuari durant la seva instal · lació o durant el seu ús per generar lucre als seus autors . ' Ad ' a la paraula ' adware ' es refereix a ' advertisement ' ( anuncis ) en idioma anglès .

Bloquejador :
En l'argot informàtica , s'anomena ban ( banejar ) a una restricció , ja sigui total , parcial, temporal o permanent , d'un usuari dins d'un sistema informàtic , generalment una xarxa . Igual que molts altres termes de l'argot informàtica , ban prové de l'anglès i significa " prohibició" . Les paraules correctes en espanyol a aquesta acció serien " bloquejar " , " suspendre " , " prohibir " , " restringir " , " cancel · lar" com passa en altres entorns , per exemple "li han cancel · lat la llicència de conduir" .

Bulo ( hoax ) :
Bulo és un missatge de correu electrònic amb contingut fals o enganyós i atraient. Normalment és distribuït en cadena pels seus successius receptors a causa del seu contingut impactant que sembla provenir d'una font seriosa i fiable o perquè el mateix missatge demana ser reenviat .
Les persones que creen rumors solen tenir com a objectiu captar indirectament adreces de correu electrònic ( per enviar correu massiu , virus , missatges amb suplantació d'identitat , o més rumors a gran escala ) , o també enganyar al destinatari perquè reveli la seva contrasenya o accepti un arxiu de malware , o també d'alguna manera confondre o manipular l'opinió pública de la societat .
Bàsicament , els rumors poden ser alertes sobre virus incurables ; fal · làcies sobre persones , institucions o empreses , missatges de temàtica religiosa , cadenes de solidaritat , cadenes de la sort ; mètodes per fer-se milionari , regals de grans companyies , llegendes urbanes , i altres cadenes .

Capturador de pulsacions ( keylogger ) :
Un keylogger ( derivat de l'anglès : key ( tecla ) i logger ( registrador ) ; registrador de tecles ) és un tipus de programari o un dispositiu maquinari específic que s'encarrega de registrar les pulsacions que es realitzen en el teclat , per a posteriorment memoritzar en un fitxer o enviar-les a través d'internet .

Espia ( spyware ) :
El spyware o programa espia és un programari que recopila informació d'un ordinador i després transmet aquesta informació a una entitat externa sense el coneixement o el consentiment del propietari de l'ordinador . El terme spyware també s'utilitza més àmpliament per referir-se a altres productes que no són estrictament spyware . Aquests productes , realitzen diferents funcions , com mostrar anuncis no sol · licitats ( pop - up ) , recopilar informació privada , redirigir sol · licituds de pàgines i instal · lar marcadors de telèfon .

Porta del darrere ( backdoor ) :
Una porta del darrere ( o en anglès backdoor ) , en un sistema informàtic és una seqüència especial dins del codi de programació , mitjançant la qual es poden evitar els sistemes de seguretat de l'algorisme ( autenticació ) per accedir al sistema . Encara que aquestes portes poden ser utilitzades per a fins maliciosos i espionatge no sempre són un error , poden haver estat dissenyades amb la intenció de tenir una entrada secreta .

Rootkit :
Un rootkit és un programa que permet un accés de privilegi continu a un ordinador però que manté la seva presència activament oculta al control dels administradors al corrompre el funcionament normal del sistema operatiu o d'altres aplicacions .

Segrestador del navegador ( Hijacking ) :
Hijacking significa " segrest " en anglès i en l'àmbit informàtic fa referència a tota tècnica il · legal que porti amb si el ensenyorir o robar alguna cosa ( generalment informació ) per part d'un atacant . És per tant un concepte molt obert i que pot aplicar-se a diversos àmbits , d'aquesta manera podem trobem amb el segrest de connexions de xarxa , sessions de terminal , serveis , mòdems i un llarg etcètera que fa a serveis informàtics es refereix .

No hay comentarios:

Publicar un comentario